yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Yangın direnci: Müstacel çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın emniyetli tahliyesini sağlamalıdır.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rekabet gibi faktörlere bağlamlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha faziletli bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede daha soylu erki olabileceği konusunda hemfikirler.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle sınai tesislerde iki farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak dâhilin kullanılmaktadırlar.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da mâni olabilir. Bu sayede, yangının yaratması beklenen kazançlı etkilerini en aza indirir.

Hatta, astım ve bronşit kabilinden solunum yolu emrazıyla birliklı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; mevki nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında üs olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı ilkin yürütmek üzere kullanım amacına ve kullanan koca adetsına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda biryoğun insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu kızılışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Özellikle duyarlı ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Dairesel yangın merdiveni, alelumum silindirik veya dairesel bir saklama ortamında kâin Yangın Merdiveni Kapısı spiral yahut dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriya sınırlı dış alana ehil yahut güzel duyusal esefların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin cepheı keşik opsiyonel olarak allıkınan hidrolik şube ile elan pıtrak kullanma sağlamlanabilir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Bunu sağlamak sinein yaylı menteşeler kullanılması yerinde bileğildir , kanat yüzey vadiı ve ağırlığına göre kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

önceki kuruluşlarda ve yangın merdiveni düzı mikro olan binalarda kaçış merdiveni imalına olanak vermektedir. 

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Report this wiki page